Бабата на детето, чиято история вчера потресе цяла България - Елена

...
Бабата на детето, чиято история вчера потресе цяла България - Елена
Коментари Харесай

Детето не е в риск. Бабата на момиченцето, живяло в курник, подава сигнали от 2021 г.

Бабата на детето, чиято история през вчерашния ден потресе цяла България - Елена Костова твърди, че неведнъж е подавала сигнали за нечовешките условия, в които живее 7-годишната ѝ внучка.

Тя цитира през днешния ден пред Нова тв сигналите си до полицията, датиращи още от 2021 година

Вчера историята безусловно избухна, само че чак откакто локален човек се е свързал с огромните малките екрани. Пред Българска национална телевизия наблюдаващият прокурор Веселин Тодоров призна, че съответният сигнал е подаден преди тъкмо една седмица, т. е. - миналата сряда.

От репортаж на Българска национална телевизия стана ясно, че извънредно огромен кръг от хора знаели за протичащото се - в това число момиченцето се оплаквало в учебно заведение. Но там решили, че може и да преувеличава... 

„ Аз съм подавала сигнали още от началото ”, акцентира през днешния ден бабата.

Жената споделя, че е посещавала фамилията всеки месец, с цел да вижда внучката си. При едно от визитите ѝ направило впечатление, че детето е желало да отиде при нея, само че другата му баба започнала да го бута да влезе в сграда покрай къщата.

„ Разбрах, че детето се държи там. Подадох сигнали в полицията, че детето е унизено ”, твърди Костова.

Засега се обрисува версия, че детето трайно е преживявало с мишки и на къшей самун в запуснатото и неотоплено помещение, което е употребено преди за кокошарник.

Жената твърди, че се е обръщала към всички институции. Твърди още, че обществените служащи са ѝ дали отговор, че детето не е в риск.

„ Социалните ми се обадиха, че детето е доста добре. Къщата фактически е обзаведена ”, описа тя и посочи, че фамилията е показвало къщата на обществените, до момента в който на процедура детето е живеело в кокошарника.

" При тези инспекции сме установили, че фамилията живее в доста положителни битови условия. Там, където е намерено детето от органите на реда, сме ходили и сме видели помещението, което има поставени автомобилни гуми на две места и друго безусловно нищо. Детето беше в къщата, в доста положителни битови условия, в две спални пространства с в допълнение легло, с движимостите и облеклата, дружно с доста играчки ", изяснява пред малкия екран Нели Дахнева, обществен служащ.

Според изказвания на бабата на момичето, половинката на щерка ѝ не разрешавал да има връзка сред тях. „ Те потеглят към мен, той ги връщаше. Нямам никакъв досег с тях ”, изяснява още Костова.

Заради настоятелните сигнали, тя получила... ограничаваща заповед.

Пред Нова тв управляващите прецизират, че детето е в положително положение и още веднъж е на учебно заведение. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР